Απόψεις - Κοινωνία - Κάντε "scroll" για να δείτε περισσότερα θέματα

3 πράγματα που μας διδάσκει ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 11:05

3 πράγματα που θα πρέπει να μας διδάξει ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη Αν τα εφαρμόζαμε ο κόσμος ίσως γινόταν καλύτερος
Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ
Δεν το περίμενα. Κατά βάθος ήμουν σίγουρος πως ο Βαγγέλης θα ήταν κάπου κρυμμένος - τρομαγμένος μεν, αλλά ζωντανός. Θα περίμενε να καταλαγιάσει ο θόρυβος και θα επέστρεφε. Και γυρνώντας, θα είχε αποκτήσει 10 εκατομμύρια φίλους, όλους εμάς που ποτέ δεν θα του φερόμασταν όπως οι «φίλοι» συντοπίτες του.

Περισσότερα: 3 πράγματα που μας διδάσκει ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

 

Το αθόρυβο έργο μιας άλλης τράπεζας

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 20:55

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 
Την ίδρυσε το 1995 ο αείμνηστος Γεράσιμος Βασιλόπουλος, ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει βοσκός αλλά τελικά έγινε πρωτοπόρος στο ελληνικό οργανωμένο λιανεμπόριο. Ωστόσο, φέρνοντας στον αμέριμνο τότε Έλληνα καταναλωτή «και του πουλιού το γάλα», ο ιδρυτής των ΑΒ είχε πάντα στο μυαλό του και τους φτωχούς συμπολίτες μας.

Περισσότερα: Το αθόρυβο έργο μιας άλλης τράπεζας

 

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού 2013

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 02:00

Ομιλία της Ξένιας Κουτσογιάννη* στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τα τελευταία χρόνια, πρώτα με τους Ολυμπιακούς αγώνες και στη συνέχεια με τα δεκάδες κοινωνικά προβλήματα που έφερε μαζί της η οικονομική κρίση, το θέμα του εθελοντισμού συζητιέται όλο και πιο πολύ,  όλο και πιο συχνά. Είναι άραγε ο εθελοντισμός, σημάδι των καιρών μας;  Ε λοιπόν όχι.

Περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού 2013

 

Invisible children in Greece

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 16:50

της Ξένιας Κουτσογιάννη (για το UDI - Norwegian Directorate of Immigration)
All individuals should have the right of equal participation in the society in which they live. This should be defined by the right to be a citizen of the country in which they were born or have lived their entire lives, regardless of where they parents are coming from.

Περισσότερα: Invisible children in Greece

 

Μια κριτική ματιά στην ιστορία της επικοινωνίας

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 02:00

..Του Armand Mattelart
Η κατάρρευση των μεγάλων πολιτικών ουτοπιών οδηγεί ένα ορισμένο αριθμό στοχαστών να προτείνουν την επικοινωνία ως ένας είδος ουτοπικού υποκατάστατου, ικανού να δημιουργήσει ανάμεσα στους ανθρώπους τη σχέση εκείνη που στηρίζει τις κοινότητες και επιτρέπει την κοινωνική συνοχή.

Περισσότερα: Μια κριτική ματιά στην ιστορία της επικοινωνίας

 

Η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη οδηγεί στην φτώχεια

Κυριακή, 07 Ιουλίου 2013 02:00

altΗ αέναη μεγέθυνση της οικονομίας δεν είναι δυνατή, λόγω των πιέσεων σε ανανεώσιμους πόρους σαν το πόσιμο νερό, τον καθαρό αέρα και την βιοποικιλότητα. Επίσης, εν πολλοίς η βιομηχανική μας παραγωγή βασίζεται σε μη-ανανεώσιμους πόρους σαν το πετρέλαιο, διάφορα μεταλλεύματα και ορυκτά,που εξαντλούνται -και συν τω χρόνω γίνονται ακριβότερα.

Περισσότερα: Η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη οδηγεί στην φτώχεια

 

Τα Σχολεία του Μέλλοντος

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 02:00

sxoleiaaΑποσπάσματα από το βιβλίο "Κοινότητα" της Άγκνι Γιόγκα που εκδόθηκε το 1926 σχετικά με την παιδεία δείχνουν πολύ πιό σύγχρονα από σχεδόν κάθε διάλογο που ακόυγεται σχετικά με το θέμα. Μήπως είναι καιρός να γυρίσουμε να κοιτάξουμε την πορεία μας και να αναπροσανατολίσουμε την δράση μας; Η παιδέια είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους! Αυτή την εποχή αν και προσωρινά έχει ησυχάσει η αντάρα, ο χώρος της παιδείας στην Ελλάδα είναι ένα καζάνι που βράζει.

Περισσότερα: Τα Σχολεία του Μέλλοντος

 

Η Επανάσταση σήμερα

Πέμπτη, 09 Μαίου 2013 02:00

epanΤου Γιάννη Μακριδάκη.
Κατά τον αείμνηστο Βασίλη Ραφαηλίδη (και σε ελεύθερη απόδοση), επανάσταση σημαίνει το ξαναστήσιμο σε άλλη βάση μιας κατάστασης που έχει ξεφύγει, που έχει πάρει άσχημο δρόμο, που έχει υποτροπιάσει. Στην πορεία της ανθρωπότητας έγιναν πολλές βίαιες και αιματηρές επαναστάσεις, οι οποίες σε μικρό ή μεγάλο βαθμό

Περισσότερα: Η Επανάσταση σήμερα

 

Δέκα παραδείγματα επιχειρηματικότητας

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013 03:00

epixeirimatikothtaΤου Νικου Eυθυμιαδη.
Το άρθρο αυτό δεν αποσκοπεί στην κριτική για τα λάθη του παρελθόντος. Αντίθετα, φιλοδοξεί να μιλήσει για το μέλλον, για το «δέον γενέσθαι» όχι μόνο μέσα αλλά και μετά την κρίση. Και αυτό, επειδή ο δημόσιος διάλογος αλλά και σημαντικό μέρος του επίσημου πολιτικού λόγου καθηλώνεται στον «εξορκισμό» της κρίσης. Προσωπικά, πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να δούμε τι θέλουμε να συμβεί στον τόπο μας μετά την κρίση, για να αντιδράσουμε σωστά και μέσα στην κρίση.

Περισσότερα: Δέκα παραδείγματα επιχειρηματικότητας

 

Ελληνική αγροτική παραγωγή στην Πρώτη Γραμμή

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 02:00

agrotikos laosΑπαράδεκτες οι φήμες που κυκλοφορούν ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί.Τέλος στην φημολογία ότι οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού έβαλε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες της φήμες που κυκλοφορούν κάποιοι κύκλοι ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί για να θρέψει τον ελληνικό λαό

Περισσότερα: Ελληνική αγροτική παραγωγή στην Πρώτη Γραμμή

 

Σελίδα 1 από 6

«ΈναρξηΠροηγούμενο123456ΕπόμενοΤέλος»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.

logo-copyrightδημιουργία 2010 "ideas4sites"