Η Χριστίνα Γρυπάρη έχει γεννηθεί κάποιον βροχερό Σεπτέμβρη στο Τορόντο του Καναδά αλλά γρήγορα επέστρεψε με την οικογένειά της στην Ελλάδα όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της. Το γεγονός ότι τα Αγγλικά είναι δεύτερη μητρική της γλώσσας την βοήθησε να αποκτήσει σε σχετικά μικρή ηλικία, δίπλωμα επαγγελματικής μετάφρασης με ειδίκευση στις κατευθύνσεις General, Science και Technology από  το INSTITUTE OF LINGUISTS EDUCATIONAL TRUST. Αλλά δεν αρκέστηκε σ’ αυτό.

Σπούδασε επαγγελματική μετάφραση στο πανεπιστήμιο MARC BLOCH στο ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ στη ΓΑΛΛΙΑ και στη συνέχεια μετάφραση στο ανάλογο τμήμα του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στη ΚΕΡΚΥΡΑ.

 

Ασχολείται επαγγελματικά με τις μεταφράσεις μεταφράζοντας είτε από το Αγγλικά στα Ελληνικά είτε αντίστροφα,  από τα Ελληνικά στα Αγγλικά. Εκτός από τα Αγγλικά μιλάει Γαλλικά και Ρώσικα.

Έχει συνεργαστεί με σοβαρά μελετητικά σχήματα, εκδοτικούς οίκους και περιοδικά κι έχει μεταφράσει πλήθος βιβλίων, πανεπιστημιακών διατριβών κι επιστημονικών άρθρων. Ανάμεσα στις μεταφραστικές της δουλειές περιλαμβάνονται και νομικά κείμενα, τεχνικά εγχειρίδια, εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θρησκευτικές ελευθερίες, γεωπολιτικά θέματα, κ.ά.