Το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης, προκειμένου να συμπαρασταθεί σε όσον το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που καθημερινά παλεύουν για την επιβίωση, συγκεντρώνει, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια, προκειμένου να δοθούν σε πολύτεκνες ή άπορες οικογένειες. Φέτος τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στo Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Άνω Πέραμα,

στην πιο ξεχασμένη γειτονιά μιας πόλης που έτσι κι αλλιώς δοκιμάζεται σκληρά από τη ανέχεια και την ανεργία. Στόχος μας είναι να  χαρίσουμε χαμόγελο σε 100 και πλέον Οικογένειες και σε πάνω από πενήντα παιδιά του Άνω Περάματος.

 

Εκ μέρους όλων εκείνων που έχουν πραγματική ανάγκη, καλούμε κάθε ιδιώτη ή εταιρεία, που ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ να γίνει μέρος της αλυσίδας αλληλεγγύης, προσφέροντας έμπρακτη βοήθεια και συμπαράστασή.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Φέρτε οι ίδιοι την προσφορά σας στο σημείο συγκέντρωσης στο Πέραμα στην οδό  Ξανθίππης 2 Καμιά προσφορά δεν είναι μικρή! Ακόμη κι ένα κουτάκι γάλα κάνει τη διαφορά!

Επικοινωνήστε  τηλεφωνικά μαζί μας στα τηλέφωνα 210 3317861, 6938636826 και 6930233180 προκειμένου να παραλάβουμε εμείς με δικά μας μέσα, από τον τόπο που θα μας υποδείξετε.

Συμμετέχετε προσωπικά στις διαδικασίες ελέγχων προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τα είδη που συλλέγονται πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις πραγματικής αλληλεγγύης και δεν προσβάλλουν τους συνανθρώπους μας που θα τα δεχτούν.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

Τυποποιημένα τρόφιμα: Τυποποιημένες τροφές που διατηρούνται εκτός ψυγείου, γάλατα εβαπορέ ή μακράς διαρκείας, παιδικές τροφές, λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζια, κρουασάν, μπισκότα, δημητριακά, φρυγανιές, παξιμάδια, αλεύρι, ζάχαρη, μαρμελάδες, καφές, κακάο, τυποποιημένοι χυμοί,

Νωπά ή κατεψυγμένα τρόφιμα: Τυποποιημένα τυριά ή αλλαντικά, κρέας, κοτόπουλο, ψάρια, λαχανικά, φρούτα κλπ

Παρακαλείσθε: για τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο ή κατάψυξη να επικοινωνείτε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ με το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης στα πιο πάνω  τηλέφωνα ώστε να κανονίζουμε απ’ ευθείας παραλαβή κι άμεση διάθεση. Σε αντίθετη περίπτωση, μη γνωρίζοντας τι περιέχει η σακούλα σας, υπάρχει περίπτωση τα τρόφιμα να καταστραφούν.

Είδη προσωπικής υγιεινής: Κρέμες περιποίησης για μωρά, πάμπερς, σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, σερβιέτες, κλπ.

Είδη καθαρισμού: Κάθε είδους απορρυπαντικά και απορρυπαντικά πλυντηρίων, σκούπες, σφουγγαρίστρες, κάθε είδους σφουγγάρια, ξεσκονόπανα κλπ.

Είδη σπιτιού: Σεντόνια, μπουρνούζια, πετσέτες κάθε είδους, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες παπλώματα κλπ. Παρακαλείσθε: το λευκά είδη να είναι ολοκάθαρα, σε καλή κατάσταση και σιδερωμένα.

Είδη ρουχισμού: Ρούχα κυρίως χειμωνιάτικα, ανεξάρτητα από μέγεθος. Παρακαλείσθε τα ρούχα να είναι καινούργια ή καθαρά – φρεσκοπλυμένα και σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Σχολικά είδη: Τετράδια 50φυλλα, τετράδια τριών-τεσσάρων θεμάτων, τετράδια ζωγραφικής, χρωματιστά χαρτιά, κόλλες στικ, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, στυλό, μολύβια, ξύστρες, γόμες, κασετίνες, σχολικές τσάντες, κλπ.

Παιχνίδια: Καινούργια, ή σε πάρα πολύ κατάσταση (όχι να τους λείπουν κομμάτια ή να είναι σπασμένα, σχισμένα, μουτζουρωμένα)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης στα τηλέφωνα: 210 3317861, 6938636826 και 6930233180.

Υπεύθυνος Συντονισμού της δράσης : Παναγιώτης Κάρδαρης, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης Διαπολιτισμικού Ινστιτούτο Αλληλεγγύης

Υπεύθυνη Συλλογής και διανομής :  Ευαγγελία Θώμου, Γραμματέας του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας της Παναγίας της Γιάτρισσας.

Inspiring Acts of Everyday Kindness