Τις περισσότερες φορές χρειάζεται να καταβληθεί πολύ προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους προκειμένου να οργανωθεί μια επιτυχημένη εκδήλωση. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τα «Πολιτισμικά μαγειρέματα 2013» που πραγματοποιήθηκαν για μια κόμη φορά στον κήπο του Ινστιτούτου την Κυριακή 26 Μαΐου.

Read more ...

Σε μια προσπάθεια να βρεθούν κοινοί δρόμοι κι αναφορές που θα μπορέσουν να φέρουν τους μετανάστες που ζουν στην διπλανή πόρτα, λίγο πιο κοντά στην Ελληνική κοινωνία, το  Διαπολιτισμικό Ινστιτούτου Αλληλεγγύης «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ», την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, οργανώνει στον κήπο του Ινστιτούτου στη Κερατέα μια μεγάλη γιορτή με τίτλο «Πολιτισμικά μαγειρέματα».

Read more ...

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:30,  θα πραγματοποιηθεί στο γνωστό art and lounge στέκι Gallery café Αδριανού 33, στο Μοναστηράκι παρουσίαση του βιβλίου “Ο πλανήτης Απόμακρος” της προέδρου του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Ξένιας Κουτσογιάννη, από τις εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η 4η προσωπική έκθεση ζωγραφικής της ίδιας, όπου θα παρουσιαστούν οι ακουαρέλες που κοσμούν το παραμύθι καθώς και τέσερεις πίνακες σε λάδι εμπνευσμένοι  από το θέμα του βιβλίου.

Read more ...

Μια μεγάλη και κοπιαστική προσπάθεια, φίλων κι εθελοντών του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Αλληλεγγύης απέδωσε επιτέλους καρπούς. Αριστουργηματικά κεντήματα και δαντέλες από ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, παρουσιάστηκαν στο κοινό σε μια προσπάθεια  να αναδειχθεί η σημαντικότερη ίσως αυθόρμητη καλλιτεχνική δραστηριότητα οικοτεχνικού χαρακτήρα, που άνθισε στο παρελθόν και επιβιώνει με δυσκολία ως τις μέρες μας.

Read more ...

alt

Το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ» εγκαινιάζει τον εφετινό Χειμώνα σειρά επισκέψεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε μια προσπάθεια να δώσει σε φίλους, εθελοντές και μέλη τη δυνατότητα να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα την Αθήνα μας , που εμείς τουλάχιστον, τόσο αγαπάμε. Όλες οι ξεναγήσεις γίνονται από εθελοντές - έμπειρους διπλωματούχους ξεναγούς -  και στόχο έχουν να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και να

Read more ...

Inspiring Acts of Everyday Kindness