Την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, έλαβε χώρα το 1ο  Workshop, διάρκειας 3 ωρών,  για την Κοινωνική Οικονομία και την επιχειρηματικότητα, σε αίθουσα που παραχωρήθηκε, από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά,  το οποίο είναι εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης « Προοπτική»¨, στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΣA.

Τους ωφελούμενους χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, κύριος Ανδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Διαπολιτισμικού κυρία Ξένια Κουτσογιάννη και την Αναπτυξιακή Σύμπραξη « Προοπτική» για την άψογη συνεργασία και ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να προχωρήσουν σε παραγωγικές ιδέες, που θα προάγουν την τοπική οικονομία και θα μειώσουν τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας.

Η Οικονομολόγος και πρόεδρος του Δ.Ι.Α. – Ενδιαφέρομαι κυρία Ξένια Κουτσογιάννη πραγματοποίησε μία σύντομη εισαγωγή στην Κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα και την σημασία της συνεργασίας. Έπειτα  στα πλαίσια μιας πρωτότυπης εκπαιδευτικής διαδικασίας, η ψυχολόγος κυρία Ερατώ Χατζημιχαλάκη ενθάρρυνε και εμψύχωσε τους  ωφελούμενους βοηθώντας τους να κατανοήσουν τους βαθύτερους φόβους και τις επιθυμίες τους και τους βοήθησε να βρουν το κίνητρο να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα  της εποχής μας.

Το Workshop έκλεισε η κυρία Ξένια Κουτσογιάννη, η οποία παρότρυνε τους υποψηφίους να καταγράψουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να σκεφτούν και να καταγράψουν  με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τα βήματα τα οποία οι ίδιοι θεωρούν απαραίτητα προκειμένου να γίνει πράξη η επαγγελματική τους ιδέες τους. Το υλικό αυτό στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής που έχει εγκριθεί από τη Περιφέρεια Αττικής, οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να το επεξεργαστούν κατά τη διάρκεια των workshops που θα πραγματοποιηθούν από τους επαγγελματικούς σύμβουλους της εταιρείας IDEC η οποία ως γνωστόν, είναι και αυτή μελος της αναπτυξιακής σύμπραξης ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.